My Anniversary tickers

Followers

Sunday, February 20, 2011

Touch me up : Bridal Make up

Make up antara perkara penting yang normally bride berangan2kan and concern.. yela.. semua bride nak nampak cantik on that day kan? termasuk la I.. kalau dulu auntie2 kita tempah mak andam je, sekarang semua nak profesional mekap artis (MUA) jerk.. zaman dah berubah.. takyah jampi serapah segala.. cantik gak dek sentuhan pro dorang ni! untung2 dapat makeover terus bertukar jadi muka Dato Siti kan?? sape tak nak? hehe! untuk I pula, tak banyak research yang I buat.. hanya google2 nak tengok contoh makeover and testimonial, done! 

MUA             Amy Ameera
Contact no   019-6351535
Email           amyameera@gmail.com




 

MUA             Emma Pesona
Contact no    012-2015881
Email           emma@emmapesona.com




 



MUA             Miracle Touch by Epie Temerloh
Contact no   0193445429@0176754453
Facebook     Epie Temerloh 
recommended (^^,)b



Amacam, suker tak? geram kan?? I told u.. pasal budget? penting.. pilih yang within our budget, sebab they all ni profesional, ada yang biasa mekap kerabat juga.. so harga pun agak setimpal dengan hasil kerja.. tapi jangan under estimate MUA yang nama jarang dengar, sebab hasil kerja pun tiptop. Harga biasanya they all charge per session around RM500 - RM900. sini I ada buat sket2 research, saje ambik MUA yang kita jarang nampak kat tv, tapi hasil kerja dia kita boleh menilai same2..


Btw, ada gak I google khidmat MUA yang agak meletop di kalangan artis2 juga.. Ada yang charge harga berpatutan lagi.. pendek kata, terserah anda.. nak tau rate? sila hubungi mereka =D kerana ini adalah info tak rasmi mouth2mouth communication ni.. maybe juga ada yang bride dapat harga special sebab amik banyak session. ni adalah quotation tak rasmi, sila bargain and deal for the best price!!


Adnan Jaafar 
017 3782764 (RM500)

Awin Seindah Wajah   
013 7702739 (RM700)

Ayang Kamell 
012 2720975 (RM700)

Baby Elle 
012 3851486 (RM500)

Lova Cinta 
03 41424960  (RM 600)

Saidatul Nisa 
019 312 8246  (RM1000)


Assistant Sai : Liza 
019-209 4564 (RM700) 


Sue Cantik (RM 1000)
019-2742947

Tiar Zainal 
013 6284835 (RM900)

** credit to all MUA for the above picchas

8 comments:

maisara my said...

dayah!!!....i prefer yg second tu!!...lembut jer...i nyer MUA nanti 400 utk 2 kalimakeup....ok ker????...mmm

maisara my said...

i mean yg MUA ema pesona....

hidayah hiddensity said...

ok sangat.. i juga nak dapatkan ema untuk resepsi nant.. dalam process perundingan sama ada dapat tak.. juga terima email dari customer emma jugak.. mmg natural mekap dia..

per session standard 500.00. kalau 400 for 2x session tu sgt2 berpatutan!!

maisara my said...

ye ker...aku takder pengalaman upah2 org makeup artis ni...tu yg tak tau....hahahaha...hasilnyer...kite tunggu big day nanti!!!...hahaha

hidayah hiddensity said...

yea anda mmg bernasib baik.. time tunang pun dapat special price kan? tunggu....!! tak sabar mau tgk!!

iedchan said...

i pakai fiza zainuddin nanti...die pun ok jugak..cantik...slalu mekap kan dalam majalah...

i da link u dear..besh nye jumpe org tarikh kawen sameee...:)))

hidayah hiddensity said...

fiza zainuddin?? i suker!! mekap sgt gojes!!

tak sabar nau tgk hasil!! jeles2!! hehe

TSOULA NORDIN said...

hai,,, sorry drop by to ask u about tiar zainal.. i booked him already... tp kan u... i mcm pelik asal price his charge to me lg mahal dr u tulis eh... mmm.. btl ke u tny de.. de ckp rm900?