My Anniversary tickers

Followers

Tuesday, January 22, 2013

Introducing My Lil Caliph, ZAIN ISKANDAR

Salam semua readers and friends!

Newborn record

Zain Iskandar
dob 25 Dec 2012 @ 9.19pm
weight 3.05 kg
lenght 52cm
head 33cm

Ni la buah hati pengarang jantung I. dapat jugak baby boy as per papa preference :) hihi. tak kesah sebenarnya, if gegurl pun mommy redha je.

Zain lahir dengan assistance vacuum, tak cukup oksigen semasa proses delivery. few days tak dapat tengok Zain di hospital, Zain kat nursery, mommy kat ward. hari ketiga baru dapat peluang, nurse bagi jalan2 kat nursery. dapat la pegang to bf Zain. Subhanallah.. masa lahir semua cakp muka papa. geram mommy tengok. Zain pulak lepas balik rumah kena jaundis plak, admitted balik. sian tengok kena amik darah. bacaan jaundis 12 lepas treatment photo therapy turun jadi 7 baru boley discharge.

Buat masa ni Zain fully bf. ada try fm masa bengkak susu hari tu. tapi Zain tak suka + tak serasi. so continue la bf sampai sekarang.. mudah2an ada rezeki Zain nak bf sampai 2 tahun :)

Day 3

Day 10
Day 19
Okey, nanti update progress zain lagi :D

Doa anak soleh
SURAH AS-SAAFAT AYAT 100

رَبِّ هَبْ لِى مِنَ الصَّـلِحِينِ
Wahai Tuhanku, kurniakanlah kepadaku anak yang terhitung dari orang-orang yang soleh.

4 comments:

BAIZURA NATASHA said...

Comel comel comel. Zain, besar nanti jadi anak yg soleh ye :)

e k i n ♥ y u s r i said...

hye zain comel.....

ada mokhtar said...

Alo2 comeynya... Tahniah dear. InshaAllah baby ni akan jadi anak yg soleh. Amin ...

hidayah hiddensity said...

baizura natasha :tq! zain tunggu baby auntie kuar! selamat yea.. sikit lagi:)

ekin : hye! zain kuat tido siang malam berjaga sekarang..

ada mokhtar : thanks awak! amin..