My Anniversary tickers

Followers

Friday, June 15, 2012

My First Maternity Wear

Salam friends and reader!

Pewot dah rasa makin sempit nak masuk slim fit jeans. dah tak boleh button. so nak tanak terpaksa la cari alternative. mula2tanak beli jeans maternity, so beli jeans baru pinggang besar sket, tapi still nanti bulan depan dah tak muat. mula la operasi mencari maternity wear for mommy.

Maternity wear pilihan saya yang baru je masuk almari..

1. Scarlet Jusco Maternity Jeans 



Size M
Fabric Stretchable
Price RM 49.90
Remarks Comfy sangat, selesa kat perot, material tak keras, tapi for M size, perfect cut for me except lenght dia. bila dah pakai cam singkat sket, lepas buku lali je. better kalau boleh labuh skettt je lagi.nak beliL takut besar sangat plak.

2. Poplook skirt

credit poplook.com
credit poplook.com

Size Freesize
Fabric Stretchable Cotton 
Price RM 56.00 and above
Remark Selesa, material kualiti tak jarang, boleh pakai sebelum dan semasa preggy.

Yang ni bukan baru beli la.. dah pakai sejak bujang. cuma ni antara y selesa pakai dan boleh sumbat lagi la.

So far, ni jela yang lenjan pakai hari2 selain baju kurung. maklum la pewot baru 3 bulan lebih. sket lagi banyak baju yang takleh padan dah.

Baru2 ni g window shopping kat Mother club and Modernmom. ada sales 50% for maternity denim skirt. harga after less RM 79.90 je! tapi tak sempat nak tengok or try lama2.. kena set date lain, aish.. tido dah tak lena takut sale or stock abis. tolong simpankan untuk saya satu!!!!!!!!!!!!

5 comments:

LisaLisut said...

or else, beli extension strap/belt.cek dlm mothercare punya katalog. tak igt exactly apa nama dia.tggl cangkuk je kat jeans.haha.

ryy.han said...

rasanya apa yg lisa mention tu bellybelt kot..tp belly belt kena pakai ngan baju yg labuh2 sket

later bra plak asik kena tukar..beli extension bra siap2..

izyan al-za'im said...

ade bli scarlet punye maternity pants. xtaw la, mmg x selesa betul setiap kali pakai :(
modern mum pants selesa giler. especialy bhgn cover perut tu :)
strechable skirts mcm poplook tu plg selesa n boley pakai lps bersalin jugak.
anyway, enjoy ur pregnancy journey :)

Hazz Nieza said...

i beli modern mum kat Sogo, time sales murah jugak. sangat selesa! kalau pants di advise beli maternity pants sebb perut akan makin membesar. kalau beli pants biasa tp saiz besar nanti sure x muat jugak. huhu.. and yes, bra extension sgt2 diperlukan! ;-)

hidayah hiddensity said...

lisa: owh.. i baru tau pasal belt tu.. nant i cuba cari.tq for the info!
ryy.han: bellybelt ek? ok.bra extension? bantu untuk tambahkan length je kan? cup camner? hehehe.over!
izyan:tq babe! i tgh tgk2 jugak kat modernmum ni..dah nampak dah y mana y suka..heehe.
hazz: tq for the idea. i akan mula cari bra extension plak :)