My Anniversary tickers

Followers

Thursday, June 7, 2012

Susu untuk Ibu Mengandung Mana yang Sedap??

Hye dearie friends,

Just a quick and short update, ada enquiry ni.. Siapa yang dah mula minum susu for ibu mengandung boleh share tak? which one yang u all recommend. I cari kat supermarket so far nampak 2 brand ni je.. I ni jenis liat minum susu, so try nak cari yang mana boley telan nanti. . hopefully ada flava chocolate yang sedap.


Owh ya! ada friends y bagitau juga, tak semua susu serasi dengan mommy semua. sila berhenti or tukar kepada yang lain jika body tunjuk symptom2 macam ni :


  • berat badan naik mendadak
  • sembelit
  • mual , sebu dan ketidakselesaan perut
  • dan tanda2 lain y menunjukkan tak serasi
coklat
original flava


Korang minum mana? =)
vanila
Buat masa ni I minum yang ni jer.. hehe.. 

ok! hopefully u guys can help! =)

9 comments:

cikpuanputeri said...

put minum enfamama dan anmum,dua-dua pun ok... choc n plain dua-dua pun rasa.hehe... kadang-kadang nak minum choc, kdang2 yang biasa tu..hehe.. skrg liatnya nak minum susu...tapi choc memg sesuai utk siapa yg tak boleh minum yang biasa tu.

Cik Lijah said...

mula2 sy minum anmum...but then tak serasi...bdn panas, perot kembong...rasa die pon tak sukeee..trus tak minum susu..huhu...

then, doc advice mesti minum susu....so try tukar enfamama....nice gak rasa die...overall ok, serasi....rasa coklat die menarik gak...

baru ni tukar lagi...mom & me dr nestle...itupon sbb kebetulan jalan2 shopping kompleks, ade tester...try dan trus jatuh cinta....rasa vanilla die sedap sgt....hehehe....tp die lg sedap di prepare sejuk berbanding panas...

e k i n ♥ y u s r i said...

mule2 ekin minum anmum
tp susah nak buang air besar
pastu tukar mamil mama
then bru ok
alhamdulillah xde mslh buang air lg
huhuhuhu

LisaLisut said...

mula2 i minum enfamama. tp xsedap.muak. lps tu mamil mama by dumex.so far ok. anmum i tak penah try tatau la kenapa wpun iklan dia merata sana sini haha.

last2 i minum anlene.lol. utk tulang i skali kononnya. tp skrg dh mls i minum susu HL kotak je ;p

hidayah hiddensity said...

cik puan puteri : put memang minum susu takde problem kot.. risaunyer nak minum ni. anmum dah beli flava chocolate ni.. klu sedap, bagus la!

cik lijah : ok! noted. tak semua susu serasi yea? for u anmum tak serasi, so u opt for enfamama? .. and also mom n me by nestle..

ekin : anmum tak suit ekin gak? owh.. sembelit ke.. okey, so ekin sesuai mamil mama. okeh!

lisa: owh ye ke susu biasa pun boleh jer? hehe.. and for u,tak suka enfamama yea? u tuka to mamil mama..i see..

maisara my said...

vote for anmum materna choc!!..hikhik...aku minum ni time preggy aritu alhamdulillah takde masalah...buang air???....lancarrrrrr....wajib kot tiap2 pg...hikhik...

Shakina Farhan said...

kina minum enfamama coklat..tp skg byk minum fresh milk sbb malas nak bancuh..haha..link u dlm blog mom2be kina..hee

Puan Simply Syeeda said...

I pilih enfamama coklat! Sebab sedappppp.

hidayah hiddensity said...

puan simply syeeda : trauma susu dah.tamo try! hehe