My Anniversary tickers

Followers

Saturday, May 26, 2012

Krabi & Phuket Holiday 2012

Sweet escape again!! wooho!

Date       : 10-14 April 2011
Hotel      : Tipa Resort, Aonang (Krabi)
                APK Hotel, Patong (Phuket)
Location : Thailand

Holiday yeay!! Ni budget we all for this gateway! ni tak masuk duit poket la..

4D3N in Krabi + Buffet Breakfast for 2 + Airport Transfer & Seightseeing + Room Upgrade 

RM 388.00 + RM 220.00 + RM 150.00 = RM 758.00

Air Asia Ticket for 2 KUL - KBV +  HKT - KUL

RM 366.00 + RM 700.87 = RM 1066.87

TOTAL : RM 1824.87

Memang sesuai la nak tenangkan fikiran g tempat pulau2 ni.. setelah stress keje dan masih dalam hornymoon period, belum preggie katanyer. hehehe. so we all plan dis time nak sightseeing and island hopping. 

Day 1
Sampai airport Krabi, terus amik airport transfer by hotel, dalam 30 minit sampai hotel and check in. naik bilik hotel, susun barang rest jap. hujan renyai2 kami lepak2 jap tunggu hujan benti sebelum jenjalan cari port makan, beli barang and book island hopping.




Tersedar dari rehat yang panjang, tengok2 hujan masih renyai. alamak dah terlena sampai malam! dalam pukul 7.00pm. nak kuar pun dah gelap. mujur ada bawak McD tapau from lcct tadi, tu la jadi dinner dengan milo 3in1. rugi aktiviti sehari. 

Day 2
Bangun awal, nak gi book island hopping. mulakan hari dengan breakfast dulu.. makan roti, waffle + jam. then terus jalan sekitar hotel, cari kedai, restoren halal and yang penting pantai!! tak sempat nak buat island hopping that day, lambat few minutes. we all book for  esoknyer..


Pakej Island Hopping
Phi Phi Island by speed boat
Time : 8.00 - 4.00 pm
Price : Rm 180.00 per person (actual price)
           Rm 110.00 per person (after bargain2) ;)

Then pastu jenjalan sekitar hotel, cari port makan depan masjid. phew, dekat rupanya! balik bilik dah lemau we all gi massage, amik hotelnye spa. lebih privacy and intimate. woot2!


Pakej massage Spa hotel
1 hour full body aromatherapy massage
Price : RM 40.00 per person

Dah sampai waktu massage, tetiba dia kata kena massage tepi pool side! alamak cekci ar!! I mintak dia tutup ngan bamboo blind, tapi still tak memuaskan hati sebab blind tu lubang2. hehe pastu dia offer datang bilik we all. yess2!! senang hati. tapi sian la tukang urut tu, rumah kitorang tinggi atas bukit. mengah dorang panjat, kitorang naik buggy hari2 ;) massage best giler!! puas hati ok! nak2 lagi tapi takde masa je..


Settle massage, we all mintak shuttle hotel hantar g Krabi town. ada satu shopping mall je katanyer. so we all sampai, masuk dalam mall tak sampai sejam, Krabi dilanda gegaran tsunami. bangunan kena kosongkan. semua orang lari balik selamatkan diri. hotel pun jemput kitorang balik. tak sempat shopping apa langsung, makan pun tak sempat sume kedai dah bungkus. jalan ke pantai Ao nang pun tutup. takut woo!! ada hikmah tak sempat buat island hopping tadi.if tak, camnerla stranded atas bot tengah2 laut.


Balik hotel, blackout plak.. semua turun lobby tengok berita. hujan tak benti we all jalan kaki gi tepi masjid makan. ramai giler baru kuar makan time tu, dan semua pelancong y g island hopping baru dilepaskan ke darat pukul 9.00 malam.. kebulur la nak makan.. sabar je la.. dapat gak kitorang dinner tomyam with apple shake. food harga sama cam kat Malaysia gak, tomyam RM6.00 semangkuk tapi rasa pure abis, terbaaeek!

Day 3
Pickup point kat hotel masing2. ni adalah hari kedua selepas gegaran. sampai je pier (jeti), pelancong yang book bot sama we all semua cancel sebab dorang takut tsunami. gulp! so we all dapat better offer la join speed boat lain. group pelancong sikit dalam 15orang, so service personalised la sket. hehe..

aktiviti snorkeling, gi national park, swimming with fishes, and makan2. best!!



Untuk gambar island hopping and 1Day Tour Phuket kena tunggu.. Part 2 =) to be continued. bye!

3 comments:

Hazz Nieza said...

oh, i miss krabi!! ;-))

LisaLisut said...

dh lama xmsuk sini. i miss aonang!! :D

hidayah hiddensity said...

hazz: yeah.. memori.. ramai b2b hornymoon sini kan?

lisa: rindu!! nak g lagi...!!