My Anniversary tickers

Followers

Wednesday, April 27, 2011

Sulam Baju Nikah ~calling for the beaders~

Hello bloggers and blogwalkers!!

Baju nikah is ready!!, tinggal nak tempah beadwork saje. hehe.. baju nampak dah ok sulam dengan labuci simple, tapi untuk menambahkan seri baju tu I nak hantar gi tempah beading kat collar, sleeve and kain.. uissh! tu tambah banyak dah tu..

Syukur dengan kemudahan teknologi sekarang ni sangat memudahkan kerja, alhamdulillah.. trust me, I dapatkan vendor for beadwork and beberapa perkara perihal wedding online saje.. sambil buat hantaran and wedding prep yang lain, sempat hantar email and received reply from vendors sume. multitasking kan? wehehe perasaan ;).

Description baju nikah I ringkas saje, baju kurung moden chiffon sheer pink. sape2 ada kenal boley recommend penyulam manik terkemuka, boley bagi idea yea. buat masa ni baru ada satu je shortlisted. 

Sulam ni pun ada macam2 jenis, and yang diminati sekarang, sulam roset 3D la crumple la, sisik ikan la, macam2 btul.. tak kesah ape name pun janji lawa.. kan?? owh ya! tak lupa untuk sulam paling hot masakini dan pilihan utama para b2b ialah patch laces and diamond applique. nak2 buat patchwork kat bahu ala2 baju ana rafalli inspired by MJ (sila rujuk majalah pengantin keluaran Feb).

Memula nak buat patch work kat baju nikah, tapi baju tu dah ada sulam banyak kat collar and sleeve, so tak sesuai (T_T), jadi bermula la pencarian tukang jahit manik dari saat itu. huhu..

Ni antara hasil beadwork yang agak tertarik menarik kau memang da boom! hahaha!





Boley agak tak yang mana satu pilihan kalbu?? rambang mata weh!!!

Bagi sesiapa yang berminat boley contact mereka ni (wah! iklan tak berbayar) dan boley share kalau ada idea dan contact lain untuk penyulam manik terkemuka  ni. bye! muahh!!

13 comments:

~ NANA ~ said...

cantik kn sulam bunga timbul? i hantar kat tukang jahit biasa je utk buat benda2 ni...hihi

K.I.N.A said...

beadmeplease pilihan kina..hehe..

hidayah hiddensity said...

yup! tukang jahit biasa juga terer, ada 1 kedai kat gombak femes buat baju sulam.
pandai kina! mmg kita nak anta kat dia.. 1o markah! hehe. tapi yang lain bley reserve for baju lain.. baju raya ker..

maisara my said...

baju nikah i anto jahit+manik kat kedai jagit AMRIN sj....dekat ngan umah....

chenta qistina said...

yg beadmeplease tu cantik...i loike! (^_^)

Cik Deby said...

beadmeplease mmg cantek. deby pon ingat nak antar wat patch lace kat sane

hidayah hiddensity said...

mai : baju nikah yang mana ek? ada gambar??

chenta: yup2, pr juga bagus. mmg pro.

cik deby : kalau nak anta, jgn lupa tempahan tutup middle of june kot.

email je..pasti reply ;)

~ mizzAmy ~ said...

yg C tuh sgt sweet!! suka!!

hidayah hiddensity said...

mizzamy: beadmeplease ya? boley klik kat link tu review.

jauhara juga not bad, tu gambar baju nikah juga. harga pun berpatutan..

ElyaElmo said...

vote for beadmeplease :D
suke sgt dgn art die...ehe

hidayah hiddensity said...

tq cik elyaelmo. mmg pilihan ramai beadmeplease ni.. tu baju nikah cik zaza beadmeplease sendiri, mana bleh lawan.. hehe *tapi nak iras2 camtu gak* wehehe!

Miss Sunshine said...

baju nikah kita beli dah siap je... cukup dengan labuci dan manik.. berat baju tu... hehehe... beadmeplease tu cantik lah... sume2 pun cantik... rambang mata jugak

hidayah hiddensity said...

yea.readymade juga senang.to be honest, kita lg sesuai ngan baju readymade than made to order. mungkin propotion badan standard je ngan size kat kedai.hikhik! tp bila anta tailor mesti rasa tak kena here and there.