My Anniversary tickers

Followers

Sunday, September 9, 2012

Baby Gender Surprise!

Salam and hye everyone!



Hello my 6 month baby mommy..

Papa and mommy excited nak jumpa doctor to confirm and tengok baby's progress. yang selebihnya nak penuhkan wish papa eager nak tau mommy carry baby boy ker baby girl. hehe. for me, I dont mind either one. Alhamdulillah.. baby boy or girl dua2 mommy tunggu.. papa ajak check sebab senang nak shopping barang baby and pilih nama.. setuju!

Now mommy dah tau.. macam2 speculation yang depa buat pasal gender baby ni..

Bentuk fizikal badan
Perut bulat meruncing ke depan                       : BABY BOY
Perut melebar ke tepi kiri dan kanan pinggang : BABY GIRL

Carta kalendar cina : if conceived age 27, months of conception March, BABY GIRL
boleh rujuk carta ni,*hanya tujuan suka2 yea, jangan percaya*



Family background 
If ikut keturunan papa banyak BABY BOY
If ikut keturunan mommy ramai BABY GIRL

Pemakanan mommy di awal kehamilan
If suka minum minuman kurang manis, masam2 dan berasid BABY BOY
If suka minum banyak minuman berkarbonat, beralkali         : BABY GIRL

Posisi tidur mommy 
After conception, tido mengiring sebelah kanan : BABY BOY
After conception, tido mengiring sebelah kiri     : BABY GIRL

Instinct 
papa      : BABY BOY kot.. kuat menendang active semacam.
mommy :  mommy no idea.. 50/50.. mommy rasa BABY BOY, tapi bila orang kata perut kecik and melebar maybe BABY GIRL, plus scan 4 months and 5 months doc senyap je, mommy pun terasa2 la dalam pewot mommy ni girl kan?. entah! hehe

Okey, till then! ha? apa jawapan nyer? tunggu.. nantikan jawapan minggu depan lepas balik dari 3D4D scan. today scan 2d je =) korang rasa?

7 comments:

BLuRpL3 said...

baby boy kot...hehehe =)

farhana shamsuddin said...

thaks for info.. boleh i share kt blog i x?

hidayah hiddensity said...

Blurp3:dah ada hint, tapi belum confirm. nak tunggu 3d4d gak.hihi

farhana : boley..silakan.. =)

Syima Syaz said...

hye

normally yang aktif tu lah girl.

hidayah hiddensity said...

oppps! yeke? petunjuk sumer merujuk gegirl la.. :)

hafeez said...

wah... same like my wifey la.. due bulan 12 gak. =))

semoga selamat semuanya.. amin..

hidayah hiddensity said...

hafeez : same name my husband. dec baby,gi school cepat setahun. insyaallah.. hopefully ur wife strong, and dipermudahkan bersalin too nant.. amin..