My Anniversary tickers

Followers

Thursday, September 20, 2012

Maternity Belly Belt and Bra Extender

Hye and Salam to all friends..

Akhirnya kita terpaksa akur dengan ukur lilit pinggang yang dah tak boleh menampung luas dan lebar pewot dah. terseksa plak rasa nak pakai kain baju kurung tak muat.. So finally, beli jugak la belly belt ni..

Harga RM79.90 available kat mothercare. ni I beli kat KLCC.
Ada 2 set, set button and kancing. each set ada 2 size pendek and panjang.
ni ada tunjuk cara pakai..
I'm losing my waistline week by week! takpe la.. ada baby kan? heehe.. for me, agak pricey jugak la belt ni, tapi dah sampai 6 bulan ni, tak jumpa lagi brand murah, nak diy mintak maap le... so terpaksa beli. sebab baju kurung kebanyakkan nyer boleh pakai lagi, sebab pewot kecik, kain je problem. so dengan belt ni, banyak dah la baju available nak pakai g keje.. I tak beli pun baju pregnant, tak minat. semua beli baju2 biasa saje, cutting wanita yang loose sket..

Dan selepas ni, ada lagi la 'gadjet'2 tambahan lain yang kena cari demi mengelakkan pembaziran.. mari berjimat!

Bra extender! heehe

5 comments:

ryy.han said...

Lps dh ada baby...lg mcm2 gadgat baby...

Myself pun x pernah beli specific baju pregnant..tp beli yg loose2 danjugak 2 in 1 maternity cum bf shirts...mmg lama blh pakai...

MAY said...

sy pun tak beli baju pegnent...just beli baju yg labuh ala-ala muslimah je...klu tak pegnen pun blh pki lagik!hehe

so far ni 17 minggu msh blh pki bju kurung...lps2 ni tak tau la..sbb majoriti baju kurung modern ikut cutting body!haha

LisaLisut said...

ok masalah i lps beranak ialah semua bra ketat. pdhal semua elok lg. u gv me idea to get the bra extender la hehe

BAIZURA NATASHA said...

thanks fr sharing dear.bju kurung i pn bnyk dh x muat.hee.should get one fr myself

hidayah hiddensity said...

ryy.han:yea2.. same la plan kita.. tanak memazir.cam kita banyak beli skirt flare and pakai cardigan je. seluar maternity beli 2 helai in casa ada activity office y kena pakai suar. bf shirt blum survey lagi..

may: kita 22 minggu boley pakai baju kurung moden lagi. time raya pewot kuar sket je.. sempat la melaram..

lisa: membantu tu bra extender dari segi paksi-X body je.. cup xleh tolong!huwaaa!!

baizura : baju if u can fit, beli bellybelt ni berbaloi =) tq for reading, hope it helps u oso