My Anniversary tickers

Followers

Sunday, September 2, 2012

Finally I've got my keys! Hiddensity's House :)

Lagi satu Love Planner 2012 tercapai.. syukur kepada Allah.. kami terima kunci Ramadhan yang lepas, 3 Aug 2012..

Happynyer setelah bertungkus lumus dalam proses nak membeli rumah penat lelah sakit kepala semua, akhirnya secara officialnya rumah kecik ni dah jadi milik kami.. syukur alhamdulillah..

Bermula la plan renovasi rumah yang diidam2kan yang dijangka akan bermula insyaallah 10 September 2012 ni. harap2 dapat bawak baby masuk rumah baru. kalau ikut deal ngan kontraktor, proses akan ambik masa sebulan lebih. kena standby duit jela... (-_-") request nak mintak siapkan awal, sebab nak bersalin kat rumah baru. tak larat naik turun tangga rumah sewa sekarang tingkat 5. mengah ok!

Idea minor renovation saya
  • kitchen cabinet
  • walk in wardrobe room
  • tukar pintu semua bilik
  • install grill luar
  • extend dapur besarkan
  • plaster ceiling + add on led lights
  • tukar tiles living room, restroom dan kitchen
  • laminating floor for all bedroom 
  • customade shoes cabinet
  • customade tv cabinet

Ni la rumah kecil tiang seribu saya.. cukup la untuk berteduh kami sekeluarga..

blok apartment dari luar

living room

master bedroom

pintu rumah saya *grill belum siap*

yang pink tu open kitchen

.. ruang lain2 bedroom 2, bedroom 3 (walk in wardrobe) dan laundry room (sudah diconvert jadi dapur) takde gambar yang clear plak.. tunggu siap nanti la akan diupdate insyaallah..

Project seterusnya.. 
  • Furniture hunting
  • Electrical appliances hunting
  • Interior fittings, kitchen utensils and deco shopping
mari brainstorming camner nak 'luaskan' rumah kecil ni.. adeh, abang contractor pun dah pening!

5 comments:

BAIZURA NATASHA said...

eh u, rumah u kt area mana?is it the one at wangsa melawati?

hidayah hiddensity said...

bukan wangsa melawati, ni kat ukay perdana =)

Hazz Nieza said...

congrats! mmg best masuk rumah baru. ;)

Muhammad Khairi Bin Roslim said...

waa..cantek la kak lang :D

hidayah hiddensity said...

hazz : seronok nak deco2!
ayie : boley la.. in progress for reno!