My Anniversary tickers

Followers

Tuesday, December 18, 2012

Baby Cot, Kelambu dan Tilam Ikea

Assalamualaikum kawan2 sekalian,

Hari weekend yang lepas we all plan nak kuar shopping. yela nanti dalam pantang takleh pijak tanah, shopping pun online je.. kalau nak masuk kl memang jem la jalan, so we all ke The Curve, walaupun ramai shopping krismas, dengan YES lagi, we all manage to get parking, rezeki....

Mula2 nak gi jalan2 je, tapi bila dah masuk parking IPC, terus masuk Ikea. teringat plak baby cot belum beli. so we all gi survey katil mana nak, pastu tok abah yang nak bayar! hehe beli untuk cucu la katakan..
SNIGLAR cot rm 165.00
The bed base can be placed at two different heights. One bed side can be removed when the child is big enough to climb into/out of the bed
VYSSA SLAPPNA mattress rm 25.90

LEN fitted sheet cot 2 sheets rm 39.90

BARNSLIG DANS quilt + pillow cover rm 41.90

MYSA GRAS quilt rm 19.90
FABLER bed canopy rm 59.90

Masa nak beli pun me and my hubby dah decide tanak spend banyak untuk baby cot. taktau dia nak tido ke tak dalam tu. so  we all cari yang paling murah skali.. penjimatan hebat. lebih murah rezeki bila tok abah yang bayarkan..hihi. syukur..

camni la rupa katil baby dengan kelambu ala circus dia nanti. heeehe

7 comments:

cheQmOomOo said...

sommelnyeee...quilt tu utk baby kot ok e?

hidayah hiddensity said...

ok! dia ikut size baby cot tu gak.

e k i n ♥ y u s r i said...

wah,complete!

semoga semuanye selamat dan dipermudahkan nnti
insyaallah

hidayah hiddensity said...

tq ekin.amin.. lagi seminggu nak sampai edd ni. hihi..

BAIZURA NATASHA said...

Dayah, baby cot tu bole bukak/turunkan tak tepi tu?

Shakina Farhan said...

takat ni shahadah chinta mau tido dlm cot..kalau boleh start train baby nanti lepas die lahir..lagi awal lagi bagus..cuma awal2 tu mmg jenuh la nak amek letak balik..hee..kina start 2 bulan..

hidayah hiddensity said...

baizura natasha : boley.. dia pun boley adjust nak buat play pen, letak matress kat bawah, klu tido tinggi sket.

kina: mmg kita pun nak ajar dr awal, xpe la susah sket mula2 kn, lama2 nant dia pandai la..hihi..