My Anniversary tickers

Followers

Tuesday, December 4, 2012

Kisah Carter's Baby Bather, Mothercare Portable Baby Cot & Peplum Blouse

Good afternoon everyone!
Mode menghabiskan al seminggu dan bakal diikuti dengan maternity leave bermula 10 Nov selama 3 bulan. ni pun dapat early maternity leave as per doc recommendation. sebab?  nampak baby ada tanda2 nak kuar awal since dah ada kontraksi. so better duk umah je berehat. last minute shopping done on 3 Nov to add baby bather and portable baby cot. dalam keadaan rumah yang tak siap ni, terpaksa la berpantang kat umah tok *maybe*. these 2 baby stuff ni hopefully dapat membantu memudahkan mommy nak handle baby with care la..hihi

Carter's baby bather 
Price : RM 60



Mothercare portable baby cot
Price : RM 120




Btw, these two item also available online to purchase and you also may get cheaper price compared to these. about RM 20 difference jugak la each item (T.T) tapi memandangkan I nak tengok sendiri barang ni, nak pegang angkat sumer *conservative mode on*. so I pun  purchased offline saje over the counter.


and.. tetiba je barang ni masuk dalam shopping list! mommy pun feeling2 nak melaram walaupun pewot ada baby. alang2 shopping barang baby, beli baju baby beli sekali baju mommy. hehe.. ni untuk reward and motivation supaya mommy boleh revert to actual size. TARRA!! teal peplum for mommy :D yeayy sekarang tak muat la, tengok nanti...

7 comments:

Cik Puan Tqah said...

mane beli..share ;a.hihi

hidayah hiddensity said...

cik puan tqah : hehe nak tau ek? murah je... serious ke nak tau!

Irsya Healthy House said...

beli dekat mane?? nak tau jugak..hehehe

hidayah hiddensity said...

irsya healty house : nak tau barang mommy ke barang baby? :)

Reena B said...

Hi, I googled fr the Mothercare portable cot and found your blog. I am deciding whether to buy it or not fr my baby (blm lahir but soon!)
Blh you bg review sikit, best ke dan how useful was it untuk your baby?
Brp lama you pakai?
Panas? Practical? hehe lots of questions.
I appreciate your response. Thanks

Anonymous said...

I bought one online. Material no good lar. From China. Lepas tu dah masuk washing machine punyala leceh nak masukkan balik board2 dia tu. I would suggest, u go to any mothercare store dulu and feel the material. So far I tak jumpa kat any mothercare - went to Curve and One u. The material patutnya cotton. The one I bought definitely not cotton, sbb tu lar harga pun only 120.

hidayah hiddensity said...

Yup2 dis is from china juga. I cari kat outlet mothercare msia mmg takde. i believe parents yang pakai tu beli kat mothercare overseas. so far i tak masuk washing machine lagi. kalau masuk machine i pun same la. hihi..