My Anniversary tickers

Followers

Thursday, September 19, 2013

2nd Anniversary : 3D Trick Art Museum, i-City Shah Alam

Bersambung dari entry Snowalk tu we all terus ke 3D Trick Art Museum. ni je 2 attraction yang memang nak pegi ikut plan asal so we all terus focus on these two places. basically museum ni tunjuk hand painting di dinding dan lantai yang ada effect 3D. ni dalam i-City jugak yea bagi sesiapa yang baru baca. masuk bayar RM10 per adult entry. dan kat sini jugak pakai system reload card untuk ticket boleh beli kat kaunter tiket dengan harga RM3. reload card ni fungsi untuk kita topup bila value dah abis dan boley guna untuk next visit. macam TnG tu..

Dia ada beberapa theme dalam ni tapi tak semua dalam museum ni we all cover. sebab tengah jalan2 boleh plak z.i terlena.. adeh.. so sebahagian yang we all rasa comel je kita captured.

Gambar dilukis kat wall dan floor ikut tema dia:

  1. Masterpieces
  2. Egyptian
  3. Marine Life
  4. Animal Kingdom
  5. Modern Classics

taatih.tatih..

z.i jadi anak burung jap.. 
feeding the jerapah 

elok la tu..hihi 
anak dah ngantuk.. bolayan red bull 
jaws pun z.i buat dekk
tertinggal plak gambar buaya, nampak muncung dia je..


tido gak z.i.. mommy ok jer layan sorang2.. hehe
batman and robin selamatkan ibu dan anak
nampak suis lampu dan aircond tak atas rakit??


zain iskandar wif mama pingu 
ni z.i berminat..comel je bagi makan pingu..
so far ok la tempat dia.. if banyak painting lagi best.. sebab kalau pegi time peak, beratur kot nak amik gambar..okey! ni saje.. daaa...

13 comments:

erin said...

paling nampak real gambar batman and robin tu, mesti takut nk pijak lantai, tkut jatuh ke bawah..haha

Wawa Yusoff said...

hahah! comel giler gambar pegang payung kena simbah air tu.

nak pi sini jugakkk!

Cik Puan Rara said...

huaaaa nmpk real lah~ takut lak tgk.hehehe.nk g jugak lah.hehehe

hidayah hiddensity said...

banyak lagi gambar tapi z.i tidoq plak.. potong betul..hehe

yUmiE AzuRa said...

ok mmg teringin gilerr nk g sini sbnrnye.huhu

e k i n ♥ y u s r i said...

waaa...nnti leh ajak papa zara plak

Umi Qi said...

Sonok yerrrrrrr....tiket murah sgt2...pastu zain dan mama pandai posing habis hehehhe...

✿ pink velvet ✿ said...

alaaaa bestnyer! bestnyer! nak pegi tp jauh :'(

luvDriGhtOne said...

so nice sis!tp tgk cat2 dia mcm da strt scratch..nmpk jelas lak.nk g dr opening hari tu tp xpergi2 pn.frust!hehe

Chekgu Azrine said...

Bestnya posing..semua gambar lelawa

Hana Soffelia said...

Kagum la dengan muzium ni. One day nak g jugak..

hidayah hiddensity said...

yup2 some of the paintings dah bercalar balar.. tp ok la syok gak bergambar :)

amin raha said...

obat hernia yang paling mujarab dan tepercaya adalah merek Citrus Aurantium Compound. hal ini bisa dibuktikan dengan banyaknya pasien yang memilih produk ini ketimbang harus melakukan operasai hernia.

Para pasien biasanya juga akan menggunakan celana hernia agar penyakit mereka cepat sembuh. Jadi pada intinya, kombinasa antara obat hernia dan celana hernia akan menjadikan anda cepat sembuh dari yang namanya penyakit hernia.



BACA JUGA :


Bayi rawan terkena hernia

Penyakit hernia

Penyakit hernia pada wanita

Penyakit hernia

Naruto Shipuden Ultimate Ninja Storm 4

Hardisk External Murah

game pc

bel sekolah