My Anniversary tickers

Followers

Tuesday, September 17, 2013

2nd Anniversary : i-City Snowalk

Selamat Hari Malaysia u olls!

Hari Sabtu 14 September my hubby and me pegi i-City jalan2. ni kali pertama ke sana motif memang nak masuk Snowalk. Ok la takdelah sesak mana, flow mudah je..  fefeeling nak gi negara salji belum dapat, so kita buat pre holiday dulu la.. hihihi

Masa we all masuk kena bayar RM 25 for adult, age below 12yrs or height below 90cm RM20, baby free if tak silap. Jacket disediakan free. Boot boleh sewa pada sesiapa yang nak *not compulsory* selipar takleh pakai yea..

Snowalk:
Operation Hours: 10am - 12am
Ticket Price:
10am - 5.45pm: RM25 (Adult) / RM20 (child)
6pm - 12am: RM35 (Adult) / RM30 (child)
Tips :  bawak stokin dan kasut sebelum pegi dan pakai pakaian tebal for anak sebelum masuk. make sure outfit perfect enough nak masuk. if tak tahan sejuk rugila kejap je dah kuar cam kitorang... *sigh*

datang selepas pukul 6.00 petang rate mahal lagi yea..

Serious sejuk giler below 5 celcius! kat dalam ada igloo, slide, bar dan ada pokok led dan penguins. 

Yang tak bestnyer stokin kita tertinggal dalam kete. giler nak beku jari masuk pakai peeptoe pump shoes! keje giler! tahan jela.. dah la tergelincir dua kali sebab terlalu licin for pumps yang takde grip ni. nyesal tak sewa boot sebab takleh imagine kesejukkannyer at the first place. bedebuk jatuh tengah dukung zain. adeh! sakit satu badan nak tau jatuh camner? cam citer Home Alone orang jahat jatuh kat salji..


kepala jatuh dulu terlentang kebelakang okeyyy! sakit badan 3 hari.. adeh..
 brader SnowWalk tolong angkat.. sobsob.. (T.T)

So far review okey la.. jangan expect lebih sebab kita bayar pun murah jer RM 25. budak2 seronok la.. nak bergambar pun tak best sangat sebab gelap.. kena ada camera canggih baru cantik kot..

dah rupa red riding hood dah anak aku..
eskimo boy!

ni la gambar feeling2 salam perantauan dari Soeul tu...

Bawak seluar tebal or jumpsuit kat baby.. sian sejukk




family photo selfcaptured

abang snow walk tolong angkat.. depan ice sculpture

2nd entrance Snowalk sebelum masuk salji


sini area pakai jacket or sewa boot

pintu utama Snowalk


Joms lagi :)


Selain Snowalk banyak lagi attractions dan activities boley buat kat dalam antaranya area lampu2 kat City of Digital Light, boley datang pukul 7pm keatas la baru cantik . kat area Fun World ada Trick Art Museum, 5D Movies, Waterworld pun ada. dan yang terbaru ada rumah hantu House of Horror dan RedCarpet wax museum patung lilin celebrity pun ada cam Hollywood sangat.. tu yang tak sempat terjah. later kita update 3D Trick Art Museum okeyy to be continued..

17 comments:

Nadt said...

sweater purple tu sama ngan yg nadt pakai. sweater merah hubby dayah tu plak sama ngan hubby nadt pakai.huhu..time tu saif dalam perut lagi baru 6 bulan. mengidam nak masuk snowalk kekdahnya.hehee..ble la atleast da penah merasa masuk kan.hehe..

yUmiE AzuRa said...

oo rm25 ni wktu jela eh??klu mlm lps 6pm dh lain rate die eh??err ke cmne??huhu

hidayah hiddensity said...

nadt boley gi lagi bg saif merasa.. boley lak share jacket! heheh..

yumie:pas kul 6 lagi meriah lampu2.. dia ikut package 2 parents 2 anak rm120.. kalau asing2 tak sure plak..

Umi Qi said...

Pernah pi dulu masa single...best ooo...tgk zain kemain happy tuh...encem plak pakai sweater...encem habissss

Chekgu Azrine said...

sis..masa sis kongsi gambar ni kat FB kot..akak ingat mmg btul2 kat korea..ahahaha..tipah tertipu ek

hidayah hiddensity said...

umi qi : bawak qi yang comel main salji!!

kak azrine : sory feeling2 je gi korea.. pastu rasa bersalah post gitu,hampun...hahaha

mrs kayrul said...

dayah g i-city siang lagi ye...kayrul klu g sana suka malam2 baru puas tengok lampu tues

hidayah hiddensity said...

malam lg santek tapi dah start ramai.. z.i ni malas bawak jalan ramai orang.. nant dia besar skit mmg nak g lagi..

Cik Puan Rara said...

dulu rara dtg.pas tu xsiap ag.nt nk g lg lah.mest best~ hehe

Anonymous said...

You might have fallen far by the 2. Whether or nott and how to
examine weight losses tended too either the online community a safer, lower
power draw environment is fun! So we've dealt with Soony has also decided to cram in as soon as they should
have at their Pool Bar.

Also visit my homepage: in the know

Anonymous said...

I every time spent my hаlf an hߋur to reawd this webpage's
content every dɑy along with a cup of coffee.

Also visit my web blog :: barіatrіc cɦamber (http://wcareer.dsu.ac.kr/?document_srl=408918)

Anonymous said...

Way cool! Some extremely valid points! I appreciate you penning this article plus
the rest of the website is also very good.

Also visit my website; lol

Anonymous said...

Great post but I was wanting to know if you could write a litte more on this subject?
I'd be very grateful if you could elaborate a little bit further.
Cheers!

Feel free to surf to my web site: przedłużanie rzęs

Anonymous said...

My brother recommended I would possibly like this website.
He was entirely right. This put up truly made my day.
You can not imagine just how so much time I had spent for this
information! Thanks!

My webpage - adult Online sex shop

Anonymous said...

My coder is trying to convince me to move to .net from PHP.
I have always disliked the idea because of the expenses.

But he's tryiong none the less. I've been using WordPress on various websites for
about a year and am nervous about switching to another platform.
I have heard excellent things about blogengine.net.
Is there a way I can transfer all my wordpress content into it?
Any help would be greatly appreciated!

Also visit my web blog immigrationsolicitorsberkshire.co.uk

Anonymous said...

These are really enormous ideas in regarding blogging.
You have touched some nice points here. Any way keep up wrinting.


My web blog myers briggs Personality type indicator

amin raha said...

obat hernia yang paling mujarab dan tepercaya adalah merek Citrus Aurantium Compound. hal ini bisa dibuktikan dengan banyaknya pasien yang memilih produk ini ketimbang harus melakukan operasai hernia.

Para pasien biasanya juga akan menggunakan celana hernia agar penyakit mereka cepat sembuh. Jadi pada intinya, kombinasa antara obat hernia dan celana hernia akan menjadikan anda cepat sembuh dari yang namanya penyakit hernia.



BACA JUGA :


Bayi rawan terkena hernia

Penyakit hernia

Penyakit hernia pada wanita

Penyakit hernia

Naruto Shipuden Ultimate Ninja Storm 4

Hardisk External Murah

game pc

bel sekolah