My Anniversary tickers

Followers

Wednesday, January 18, 2012

Review : Make up & Busana Pengantin

Morning everyone! Just a simple entry just to let dis wedding blog alive.. yup! since dah kawen ni update blog dah a bit slow.. maklumlah kerja kawen sumer dah settle, tinggal nak buat preparation jadi wifey and mommy to be Insyaallah.. rezeki belum sampai, doa2 kan je la yea..

For my wedding busana..

Nikah       : baju kurung moden chiffon, pearl beading and sulam 3D + veil pearl beading
Resepsi      : kebaya fabrik tulle + songket moden
Bertandang : duchess evening dress sewa from Rins Suzana Kuala Lumpur

Make up Nikah dan Resepsi by Anisfiness Touch

Pakej yang I mintak..
  • makeup
  • hairdo / tudung-do
  • grooming the groom (sampin, tanjak, stail rambut...)

Harga : RM 500 per session negotiable..hehe





Pantang larang bertatariasku..

tanak cukur kening - takpe serabut, asal muka tak nampak garang, masih lagi mau kelihatan seperti waktu berkenalan dulu..cheewah! *no offence, my face x sesyuai :p *

fashion tudung - tanak yang berfesyen sangat. tak sesuai dengan I yang berimej konservatif ni.. tudung nak pakai sendiri, just mintak bantuan mua kemaskan jer..

Make up Bertandang by Diana Nasir
  • makeup
  • tudung
  • grooming the groom 




Mua ni sekali pakej dengan sewa busana pengantin.. jadi harga per session I tak pasti berapa.. boley contact Diana terus jika berminat.. dan siapa yang berminat nak tau pasal contact details vendor lain boley email saya juga hiddensity@yahoo.com.

bye!

6 comments:

Fariza said...

cntiknya :) bj lawa2.

Suria said...

kite ingatkan lisa surihaniiiii..
huhuuu..cantiknyeee, hihi :D

::Aja:: said...

awak dlm baju biru tu sangat2 la cantek!:)

hidayah hiddensity said...

fariza: tq awak.baju tu je yang termampu :) dengan harga berpatutan
suria: hehe. wahh nampak cam rupa lisa surihani? mana satu? sukanyer kalau btul :p
aja: ta awak. mujur tudung tu suit dengan muka :) alhamdulillah..

cik nora saniey said...

bju biru 2 nmpk real ckit cm lisa..lawa la..kt lua selendang kn?pastu awk pkai tdung awning.ker dlm 2?cantik la..

hidayah hiddensity said...

cik nora : tudung awning tempah.dia tak jahit tengah so boley silang pakai ikut suka :) guna chiffon silk :)