My Anniversary tickers

Followers

Friday, June 3, 2011

Cancel honeymoon, bley?

Hari ni takde progress untuk wedding prep yang kami buat.. I just borak2 kosong ngan cik tunang pasal post wedding plan.. so far sumer plan berjalan lancar, alhamdulillah.. berkat persediaan awal, sharing info *credit to b2b yang banyak bantu, muaah!!* dan bantuan keluarga, jalan kami dipermudahkan.. memang tak dinafikan I banyak buat decision sendiri dalam urusan wedding prep ni.. hehe cerewet sangat, family pun layankan jer! padan muka ;). bila kami nampak ada potential issues je, normally I akan bincang ngan cik tunang camner kita nak overcome walaupun keputusan tu kadang2 tak begitu indah.. takpe, rezeki ada di mana2.. kita terlepas apa yang dihajati hari ini, tapi insyaallah kemudian Allah bagi lebih dari apa yang kita harapkan.. Insyaallah.. motivasi bersempena menyambut kedatangan bulan Rejab ni..

Antara minit mesyuarat hati ke hati bersama cik tunang adalah seperti berikut:
  • maybe tak dapat jalan2 gi oversea dalam jangka masa terdekat, lebih baik duit tu kita manfaatkan bayar deposit rumah baru kita =D (mula2 nak down dah, tapi pikir2 balik seronok plak nak masuk umah baru!!)
  • nanti nikah pakai tudung biasa je ek? jangan pakai tudung awning tu, nanti muka berubah nampak lain..tapi kalau nak gak, terpulang la.. (ni memang pesanan dari dulu lagi, sebab muka I memang tak bley blah pakai tudung awning tu!lawok!)
  • kad kawen bila nak tempah!! (ok dear! tunggu cuti kita gi!!!)

p/s : isteri mithalli wanna bee! amin..

12 comments:

Cik Lijah - BuKan PuTerI CinDeReLla said...

hi3...pakai tudung biase2 je dear...siap pesan lg tuh...
mcm org...mmg lawak kalo pakai shwal....muka bulat giler...hehe

hidayah hiddensity said...

tu la nak tergelak, concern plak dia pasal tudung. slalu tanak amik port.cam tau jer nape tanak bagi pakai tudung awning time nikah...hehehe

Wawa Yusoff said...

dalam banyak2 benda yg dia boleh risaukan, Tudung pulak yang dia pikir ek..? concern betul tunang kamu ye :)

hidayah hiddensity said...

kan? tula.. cam serious sangat bunyiknyer..heehe.. dan dia juga ada penah pesan jangan mekap tebal time nikah.nanti muka kita nampak lain.. tak cantik.aiyak!

LisaLisut said...

awww so sweet..mari jd wife yg mithali.kene dgr ckp laki.hehe.i tak buat kad kawin lg!!!!! huhuhuhu

nida-razak said...

wah..dia sangat concern pasal tudung..hehe..yela..muka yg dia nak tatapkan,mesti dia nak sedap dipandang mata dia.. =)

Miss Sunshine said...

hihi.. samelah kita.. cuma En Bakal Suami kata tak kisah tudung ape.. asalkan jangan yang pelik2 sudah.... hihi.. saya memang tak biasa pakai tudung awning n shawl...

iedchan said...

wah2..takpe dear..pg je honeymun dekat2 je..hotel depan rumah ke...yang penting bersama suami kan kan kan...:P

hidayah hiddensity said...

lisa: tapi u dah buat hiv kan???! i blum!!!
nida: wajah kesayangan hamba...wahahah! i pun tak konfiden mau berstail
miss sunshine : perasan tak evolusi tudung pengantin sekarang? dasyat2 tau!! ada yang tak nampak mata pun ada
eidchan : hotel kongkot shah alam je ar!!!!!!!!hehe

Hidayati Farhan said...

hidayah, nak umah baru gak. tp x tau nak setlle down mane. huhaaa. dok dgn mak je dlu stakat ni

bek prefer umah baru kan dr g overseas. hehe

K.I.N.A said...

kina pun tak reti pakai tudung awning..jeles tgk orang lain pakai cantik je..btw, botol jar tu kina beli 70sen je..

hidayah hiddensity said...

hidayatifarhan: erm.. kita tgh decide ni, blum confirm lg pasal umah.. dah nak letak deposit, tapi cik tunang 50-50 plak.
kina: bagus la kina, pandai cari vendor. jenuh kiter google nak cari supplier, sampai seremban tau ;) tq so much for the info. tapi tak confirm lg jar tu muat bakul jut tu tak??!