My Anniversary tickers

Followers

Thursday, June 9, 2011

Tersilap beli!

Semalam lepas keje dengan confidentnyer terus pegi Jakel Masjid India nak cari chiffon silk untuk veil nikah nanti.. disebabkan nak jimat masa, terus beli, dengan harapan warnanyer same.. sa plak kata, amik kaler pink yang paling light skali.. boley match.. alangkah terkejutnyer bila balik rumah kaler dia berbeza giler!! DANG!!! hukhuk.. memang tak boley nak buat ape, tak boley nak dimaafkan, confirm kena beli lain.. kalau 2 kali beli chiffon silk dah sama cam harga veil chiffon readymade kat Jakel. I hanya mengadu dengan b2b saje di sini, kerana tiada sesiapa di luar sana yang tahu.. sobsob.. (T.T)


Baju nikah C11, chiffon silk terbeli C13, kat sana bawah lampu nampak cam pink, dah sampai rumah kaler dia dah almost champagne dah..

p/s : sila bawak contoh kain lain kali, jangan assume je..

10 comments:

hayati hashim said...

sobs sobs.. xpe. anggap ujian semata. kain tu akan ada guna jugak nanti..percayalah. :))

hidayah hiddensity said...

hayati : harap2 la.. takkan nak buat baju kot? tak cukup.. =( simpan jela..

~ NANA ~ said...

uiks jauh jugak tu baza warna dia....xpe, kain tu blh buat patches kat kain baju raya...hihi

Cik Lijah - BuKan PuTerI CinDeReLla said...

dear....jgn risau....org punya lg beza dr dayah punya tau.......org punya baju kaler cc-3...pink reddish sket....beli netting kaler CC-9...

sengaja beli lain gler kaler...sbb suka veil & tudung yg nampak soft....
kalo nak seimnbangkan kaler tu kan dear, dayah boleh try patching lace kaler baju...atau buat beading yg sama kaler dgb warna baju.....

dayah, kalo veil @ tudung & baju tak sama kaler...br naik tau kaler die...tak dull, serious nih...

tp kalo dayah rasa tak sedap gak...boleh beli br....kih3....
jgn sedey2 dear.....

and btul la...lampu jakel mmg jahat....!!! mcm org...nak beli baju kaler off white...tp rupa2nya champagne yg dibw balik.....huuuuu~

hidayah hiddensity said...

nana: tengah pikir cara nak recycle!
cik lijah : dah beli tadi yang baru, bawak baju nikah trus g jakel! hehe.. kaler awak still ok, kita nyer kelaut! hehe ;) tq! u must be very good pasal tudung kawen, love ur post!

Cik Deby said...

pe kate u try utk jual balik je yg c-13 tu. huhu. boleh beli bru pastu

Hidayati Farhan said...

mmg jauh bezanya tu, hehe. try mintak tuka. cannot eh?

hidayah hiddensity said...

cik deby: sape nak beli??huhu
hidayati farhan : bleh ker jual balik kat jakel?? ntah..

zimie said...

oh my!! jauh gak beza.kenapa begitu.haish jakel la ni punye pasal.menghabiskan duit org je kann.

zimie nye kes(okla keluar tajuk) daripada nak guna kain langsir buat background pelamin, last2 jadi hiasan keliling besi tangga je.nanti mesti dayah akan guna gak kain warna CC13 tu.

sabar k dear.

hidayah hiddensity said...

zimie : tq awak!! veil dah tempah kain chiffon baru dah. kain ni masih tersimpan... taktau nak buat ape. takpe, nan kita pikir kan. =) tq!