My Anniversary tickers

Followers

Monday, June 6, 2011

Rancangan hujung minggu - wedding prep again!

Rancangan hujung minggu, bukan ape, takut lupa. kena pin up awal2..

kalau takde ape2 halangan, insyaallah mau uruskan perkara2 seperti berikut (ayat exam) :
  • beli lace & chiffon untuk veil, terus hanta tempah kat tailor -done, 11/6-
  • amik photo yang decent untuk bunting & banner -18/6, 8 pm-
  • confirm design and layout kad kawen -done 11/6, depo paid-
  • buat visit ke romantika, ssf and ikea jika perlu (hehe) -done-
  • check vendor mana yang kena complete kan payment within this 3 months to go
  • baju raya?? anta skali la senang!! -done-
  • collect baju silang cik tunang kalau dah siap, fitting for alteration jika perlu -done-
potential issues :
  • lace + chiffon kena match baju nikah, kena bawak baju nikah beli kain??
  • gambar bunting nak pakai baju ape? mama suh pakai baju kurung....
  • kad takde issue sangat kot, bayar jer =)
  • nak beli glass vase untuk hantaran dan sarung baju plastik kat ikea (ape nama dia tah! hehe)
  • kalau baju silang tak siap, kena tunda lagi la fitting, saya agak tiada masa ni....!
p/s : hidayah, sila jangan bertangguh, nanti stress. bila stress nanti demam. bila demam nanti keje bertangguh..bila bertangguh terus stress..stress pula nanti demam.. 

buat banner camni ok tak?? hehe

6 comments:

zimie said...

hehe cute la dayah.tu nak pinjam budak kecik mana tu.ekeke

LisaLisut said...

comel gila la gmbr budak kecik tu.nice.i sbnrnye pk sploh kali nk letak muka sndri kt banner dgn pre wed piccas.hmmm.tkt org2 tua kata ngade.haha

so tgh pk nk muka ke nk wording je.hihi.i suka wording.kalau tgk muka kat banner nt org dh tau muka pengantin tak surprise.eceh ;p

ok ape baju krung.mak u nk sopan2.. :)i faham hehe

Aeen said...

byk kan bnde nak pikir utk prep wedding ni..sama la sye..ni pun tgh stress gak ni..huhuhu..:D

nida-razak said...

dayah..nida plak yg pening2 baca..banyak lg xsetel..huhu

Hidayati Farhan said...

byknya nk buat dayah. hehe. da nk buat bunting da ek. saya je yg lepak lagi. huuu

hidayah hiddensity said...

zimie : anak omputeh, jenuh kena cari.anak africa senang jumpe.wehehe..
lisa : ala.. banner free kan orang bagi..free pakej kad kawen. hantam je la. takde dalam plan langsung sebenarnyer..
aeen : hye aeen, semakin dekat semakin stress, list je lebey. slalu tak sempat pun buat..
nida: nida progress tak kalah kot.. banyak dah buat gak kan??hehe
hidayatifarhan:nanti tempah kad, cari yang free banner, tak pun perfect canvas kan? cantik..