My Anniversary tickers

Followers

Friday, July 22, 2011

Draf Aturcara Akad Nikah

Aturcara Majlis Pernikahan

Tarikh   : Jumaat 16/9/2011 bersamaan 18 Syawal
Tempat : Masjid As Syakirin, Gombak & Kediaman pengantin perempuan, Kg Kerdas 2 Gombak

  • 2.00  Selesai solat jumaat & persiapan pengantin
  • 2.30  Ketibaan pengantin & keluarga di masjid
  • 3.00  Upacara akad nikah bermula
  • 3.45  Rombongan pengantin lelaki bertolak ke majlis pembatalan air sembahyang di rumah pengantin perempuan
  • 4.15  Upacara batal air sembahyang dan penyerahan mahar
  • 4.30  Sesi Fotografi & Jamuan Ringan
  • 7.30  Bersurai
Make up
bride ready 2.00 pm
Anisfiness Touch

Pelamin 
preparation time : malam 15/9/2011
Surizlan Bridal House

Catering & Canopy 
preparation time : pagi 16/9/2011
PIC; tbc
menu minum petang
nasi lemak ayam
teh tarik
kuih muih

Photography
after friday prayer 2.00 pm 16/9/2011
Peveyheck

Theme
Pink and Purple
bride and family

Notes : 
  • bridesmaid akan escort pengantin perempuan ke masjid, bestmen follow groom.

  • hanya dulang mahar dan duit hantaran saja akan di bawa ke masjid, yang lain terus dibawa ke rumah pengantin perempuan selapas upacara akan nikah selesai.

  • selesai akad nikah, semua keluarga pengantin perempuan pulang ke rumah untuk menyambut ketibaan rombongan pengantin lelaki. biar ada gap about 10 min for us to get ready. parking area tbc.

  • upacara batal air sembahyang dalam rumah while dekat luar dah start for free flow jamuan ringan.


anythings else yang kena ingat??  So far ni je yang terlintas kat kepala.. kalau ada tambah lagi =)

9 comments:

Gadis said...

kene tulis tu yang penting-penting..nnti lupe lak..hihihi

Cik Tqah said...

sgt bagusla ur tips..semoga semua berjalan lncr :)

~ NANA ~ said...

gud luck dear! hope everything will be smooth :)

hidayah hiddensity said...

tq dearie.. i pelupa.amin.. semoga semua lancar!

LisaLisut said...

thanks babe.list u ni berguna if i tetiba mmg jd nikah kt masjid huhu.still pray to nikah at home ni.huhu..

hidayah hiddensity said...

lisa : i slumber nikah masjid, pastu blk batal air semayang kat umah.ape2 pun rumah d best cik lisa..pray for u...hehe

+ Misz Anna D + said...

Sis orang Gombak jugak ye? =D *saya orang Jalan Intan*

All the best & Diyana doakan semuanya berjalan lancar untuk Sis InsyaAllah.

hidayah hiddensity said...

tq diana dear! kalau ada masa datang la masjid tegur2 la.. hehe..

+ Misz Anna D + said...

InsyaAllah ;D