My Anniversary tickers

Followers

Saturday, July 9, 2011

Kad Jemputan Kahwin ~ serious tak puas hati!

Hye beautiful bloggers and readers!

So far I tak pernah jumpa vendor yang totally out tak boleh buat kerja dalam bidang yang they all suppose lebih expert. I sangat2 tak puas hati dengan hasil kerja, layout kad kahwin and design yang vendor I bagi via email. time pegi tempah, everything look fine, tapi bila I received layout from dorang, sakit jantung dibuatnyer. macam projek pendidikan seni budak sekolah rendah! I memang geram sangat, claim designer kad kawen, berangan la! I belum tahap nak reveal nama kedai dan branch mana I tempah lagi, tapi u guys better bersedia dengan 'designer' lepasan spm yang buat kerja part time sementara nak masuk ipta ni. bukan I suh design the whole kad pun, templete dah ada, just I requested for initial nama I ngan tunang I je. susah sangat ker? dan patut ker I tukar design yang I memang nak for my wedding card sebab staff tu pekerja baru dan budak lagi? tu masalah I ker sebagai customer? kalau tak sebab deposit tak bley refund, dah lama I tempah tempat lain. takde effort and malas. tu je dua perkataan yang sesuai. ish, marah betul!

23 comments:

Miss Sunshine said...

deposit banyak ke? kalau tak banyak, mesti i dah blah dah... hmm, kita kene request jugak ikut apa yang kita nak.. vendor kadang2 cakap je lebih masa promote tu kan.. tapi hasil kerja memang hampeh.. takpe2, try dulu request betul2 mcm u nak...

hidayah hiddensity said...

tension la awak, map pun teruk. dah tinggal 2 bulan ni..

Lynn said...

kesiannyer...

kalau teruk sgt dier buat cari je org lain...

tapi kalau deposit dh banyak bayar...
sowh dier buat sampai pandai...

kalau saya pun x puas hati mcm tu..hhuhuhu

Gadis said...

kalau saya complain je sampai dier rimas..

hidayah hiddensity said...

kita anta complain letter to her management via their own website. tp takde response till now. i was thinking to cancel je. then deposit to rugi plak sebab quite a lot we all paid.

nida-razak said...

dayah da byar depo bnyk ke?kalo bnyak,keep on c0mplaining la,biar di0rg rimas p0n,janji kte puas hati.

hidayah hiddensity said...

dah bayar!! tu tension. haih.. ade2 je..

iedchan said...

lebeh kurang same dengan i. Tapi i pergi tempat die banyak kali dan tak buat ikut emel. Ye la kite da byr kan mesti nak perfect. saba k..

Puan El said...

sabar dayah....byk ke?? if cmtu, pe kata u amek quantity yg sikit yg lain amek kt vendor lain..? senang ckit. kdg2 kita ckp kt diorg yg diorgnya hasil keje tak bagus..baru dia rasa tamparan tu....

hidayah hiddensity said...

kita susah nak cuti.. semalam ingat nak serang, dah KL jalan tutup pula.. bersih punya pasal.. takpe, next week kita terjah opis dia.

LisaLisut said...

hmmm kalau i pun bengang sbb template dh ade.apa yg susah sgt nk tkr initial huruf tu je kan?haish...

nasib baik la i suh adik i je design kan.tgl bagi je.tu pn i sj nk tgk dia nk add on apa2,tp dia add on pn macam tah hape2.terer lg adik i buat.haha

so last2 pakai design adik i je.sng.n myb i dgn tunang i pn xfussy sgt psl kad.so yeah.settle.tgu lg 3weeks br siap print etc.phew..

hidayah hiddensity said...

huhu..best nyer. i siap tanya lg kat opis siapa tau buat but none of them ada graphic background. so i cam kena buat design lain jer ni..hampa.. =(

Aeen said...

sye pun masalah mcm awk jugak...xpuas ati ngn kad kawen...bayangkan da kat 5-6x anta draft still wat salah jugak...akhirnya..terus sye mintak cancel..n pegi buat kt tempat lain...huh.

hidayah hiddensity said...

ye ke aeen? kita dah bayar banyak.. no turning back..huhu..

e k i n ♥ y u s r i said...

hye b2b....
1st time dtg cni...
dan follow...

tunang awk 1 ofis ngan sylah
hehehe

~ mizzAmy ~ said...

nih mesti designer tak bertauliah nie. aduhaii... tak per babe, sabar2. apa kata jumpa face to face and explain apa yg tak puas hati. and bagi contoh tulisan macam mana and apa2 yg awak nak. kadang2, through email ni susah jugak. kita explain lain, dia paham lain.

e k i n ♥ y u s r i said...

mjlis kte same....
tp ekin ms awl bln 6 kad dah siap
nmpk excited,tp better wat awl2...

sbr je ea...
biar jd cerewet skit...
customer always right....

hidayah hiddensity said...

cik amy : masa kita g jumpa dia, kita dah bagitau pasal initial tu.siap tunjuk contoh kad customerlain kat kedai.. tapi tak reti buat plak. kita plak yang kena design!

ekin: yeke?? heehe..boley jadi spy ni ;). tq visit ekin. same date la plak!!

e k i n ♥ y u s r i said...

dayah,spy?
hehehe
hafiz budak bek....
xpe....
ahad nie kami ade kawad...
dayah g tgk?

Anonymous said...

apa nama vendor ni dayah? ce gtau sikit, at least leh berhati2 memilih lepas ni.

hidayah hiddensity said...

ekin : kiter slalu nyibuk jer.. insyaallah datang, kalau jumpa tegur2 la =)

anonymous : truelove nama vendor kat pertama kompleks. maybe branch lain ok kot..

Anonymous said...

salam. sape yg da order kad kawin, kat vendor mana eh yg ok?

hidayah hiddensity said...

anonymous: pegi yang ada name, lh creative ke, kad lestari ke,huhu..