My Anniversary tickers

Followers

Sunday, July 31, 2011

Take care Dear, love you much!

Pagi2 lagi hari ni dah bersiap ke hospital, Cik Tunang ada sekali lagi check darah. menjangkakan keadan semakin pulih, I tak risau sangat. tapi keadaan mula bertukar cemas bila result tunjuk platlet count Cik Tunang merudum dari 115 ke 66. staff hospital terus panggil I daftar Cik Tunang ke wad asap. sebenarnyer time tu dah frust, sedih, kecewa, sebak semua ada tapi kena buat2 steady and kuat sebab I tau dia lebih risau. I angkat barang, dah confirm wad terus bawak Cik Tunang pakai wilcha gi masuk wad for futher check up.

8.40   Sampai di hospital
9.00   Result darah dah keluar terus ke Bilik 6 jumpa doktor
9.30   Daftar dan masuk wad
10.00 Pemeriksaan doktor dan masuk iv drip
11.00 Cik Tunang berehat, tido sekejap2 & sms ahli keluarga
1.00   Keluarga Cik Tunang and I datang visit, and lunch
2.30   Balik dengan hati yang berbelah bahagi (T-T)

Sampai rumah, solat, baring2 terus terlena. walaupun badan kat rumah tapi hati masih kat GH. risau tengok keadaan Cik Tunang yang lemah tak bermaya. selalu dia aktif, ni makan pun tanak. nasi sesudu je masuk mulut. drip dah masuk 4 botol. I pilih untuk stay kat hospital so at least boley monitor makan minum dia esok. sorry to my employer, I have to take emergency leave, unpaid leave I tak kesah sebab kesihatan tunang I lebih crucial time ni.



Semoga hari esok lebih baik, menjelang Ramadan yang penuh berkat ni, makbulkanlah doa kami Ya Allah.. sembuhkan la hambaMu dari segala kesakitan dan musibah.. berharap kesihatan Cik Tunang bertambah baik. AMIN..

Take Care dear, love you so much!

P/s : Dear b2b, siapa yang tau other alternative for dengue fever remedy let me know ok. at the moment makan sup ketam je. but slow recovery juga. please help. thanks.

5 comments:

Wawa Yusoff said...

yang, bagi dia minum air 100 plus banyak2. one of the best way nak bagi platlet darah naik cepat..

Cik Tqah said...

yeah..minum air 100plus banyak2.. insyaAllah.. air kosong pon kene minum banyak2.. doakan ur fiance cpt sembuh

MizaShoppe said...

hye sis..
i adew terbaca cara nk increase platlet darah untuk dengi...u can try it..

http://shine.yahoo.com/channel/health/papaya-leaf-juice-remedy-for-dengue-fever-252188

Cik Lijah said...

samala mcm suggestion kat atas.....

minum 100plus byk2......it's true dear...(^^)

dan doa byk2 ye.....

hidayah hiddensity said...

wawa : 100 plus dah cuba.. so far blum beri kesan

cik tqah : tq dear, i beli mineral water gak

miza shoppe : tq so much!! i baru tau juga, i g cari. tq darl!

cik lijah : yup..masih mencuba dah berdoa..