My Anniversary tickers

Followers

Monday, August 1, 2011

Day 2 : Seharian di hospital meneman kamu..

Day 2 ( 1Aug 2011 )
Ward 18
General Hospital, Kuala Lumpur..

Semalam memang ada janji dengan Cik Tunang untuk datang visit sambil bawa barang keperluan peribadi ke hospital. oleh sebab waktu melawat mula 12.30 tengahari jadi takde masalah nak ke sana.. tapi lepas sahur je  tadi hati macam tak tenang, so I sms Cik Tunang just to say Good Morning.. sebab I tau at this hour nurse akan gerakkan patient bangun nak ambil darah.

7.30 am 
Dapat sms dari Cik Tunang, kena pindah katil yang dekat dengan doctor untuk pengawasan rapi.

Platlet dah menjunam ke 39 ( sebelumnya 115, 66 ke 39 ) 

9.00 am
Terus bersiap keluar rumah gerak ke hospital. bawa barang2 keperluan dan bubur nasi + sup ketam.

I call ofis, I EL!

9.45 am - 8.30 pm
Menghabiskan masa bersama-sama di hospital, dan ini kali pertama berbuka puasa di hospital. Bukan sedih berbuka di situ, tapi sebak dengan keadaan dia yang kurang baik..

Sebaik mungkin nak sembunyikan perasaan sedih, sebak dan takut supaya semangat dia terus kuat untuk pulih. kami nampak tergelak2 happy kat hospital tapi dalam hati sebak giler.. yang penting biar dia nampak I ok, so dia tak risau sangat..

Rasa nak menangis kat situ juga tengok darah yang mengalir banyak kat bekas jarum drip. doc kata, darah terlalu cair sebab platlet rendah =( asyik ganti plaster.

Ya Allah, bagi aku kekuatan.. sembuhkan la penyakit ni, temukan la kami dengan penawar yang mengubati.. AMIN..

13 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

semoga hafiz cepat sembuh yer

hidayah hiddensity said...

yup, thanks!

kaklong said...

Ya Allah, sembuhkanla en tunang cik hidayah ini..

Semoga Engkau permudahkan urusan mereka dan kekal kan hubungn mereka hga akhir hayat..amin! ...

take cre dear..;)

Anonymous said...

Salam Dayah,

semoga tunang dayah cepat sembuh. try rebus daun betik, air rebusan tu minum. manalah tau kan, petua ni berhasil. kita cuba semua yg boleh, lain2, biar Allah uruskan. be strong. salam to your encik tunang.

-mira-

LisaLisut said...

babe.sabar k.take care of him elok2 :)

Renee Meow said...

hope ur fiance get well soon.. :)

hidayah hiddensity said...

kak long : thanks doakan kami.harap dapat keberkatan ramadan ni.
mira: hari ni baru nak cuba daun betik tu..thanks for the info.dapat info pun dr b2b yang lain juga suruh try daun betik selain sup ketam.
lisa: ok lisa thanks, hari dah dekat.bertambah risau I.
renee: amin..harap dia cepat pulih.thanks.

Cik Hazz said...

Semoga your tunang cepat sembuh. sabar ye. you too take care dear! ;)

hidayah hiddensity said...

cik hazz : tq dear!

Mimis said...

OWhh.. wats happen with ur En. Tunang? Semoga dia cepat sembuh & awak perlu kuatkan semangat & tabahkan hati yer..

zimie said...

sorry dear i baru tahu.sobsob.minum air 100plus(which is i taktau berkesan ke tak.tapi my brother dulu pernah kene dengue.after minum tu, macam ok sikit)

hope lepas ni tunang u cepat sembuh k.insyaAllah :)

hidayah hiddensity said...

zimie : takpe la dear, cik tunang dah sembuh alhamdulillah.. 100 plus minum jugak.

hidayah hiddensity said...

zimie : takpe la dear, cik tunang dah sembuh alhamdulillah.. 100 plus minum jugak.