My Anniversary tickers

Followers

Thursday, August 18, 2011

Deco dan Tema Hantaran

Hye u ols semua!

Macam tak percaya je I buat hantaran sendiri for both sides. sebabnyer I bukan la jenis yang creative DIY ni. pendek kata tangan tak berseni.. selagi boleh semua nak beli je.. tapi bila sampai perihal wedding ni, dah sampai seru semua nak buat sendiri. tak reti pun,  paksa gak.. risau gak last2 minit semua kena hantar kedai dek kerana hasil yang tak up to the standard. aahh! tak kesah la.. janji puas hati.

Hantaran for my lovely groom

Cerita pasal hantaran, memang I ada tengok quite a few magazine dan internet gak la.. nak dapat idea. bila dah confirm design and theme, baru pegi kedai yang jual barangan pengantin, mintak amoi tu carikan barang exactly seperti yang I tunjuk. hehe.. *cari barang pun fail!*

So, I decided for groom's hantaran nak buat colour white and green. so yang paling suit garden theme. nak nampak masculine sket, kita lebihkan dedaun daripada flower. flower ada tapi tak amik yang terlalu girlish pink ke merah. tu idea I la, yang selebihnyer idea amoi kedai tu yang pilihkan barang, siap tunjukkan cara buat satu dulang. I balik umah assemble je sumer barang tu.. taktau la jadi tak.. ;)
inspirasi dari colour green and white
Hantaran for myself, his lovely bride! hikhik

Kalau hantaran untuk bride, memang dari awal I dah imagine nak yang penuh roses, warna pink, peach and fuschia. tu je. senang, kitorang cari barang I do it myself.hehe!

ada roses, ada carnation kira ok la tu
Huarghh..masih lagi dalam mode menggam2 bunga, deco sana sini, tampal daun dan cucuk bunga.. tu belum lagi lipatan telekung, susun perfume sumer, argh! susahnyer.. sampai kaki sumer jalan sekali ni.. nak sangat kan buat sendiri, amikk! ;D

p/s : hari tu ada tengok hantaran b2b ekin..hampir same plak theme & deco! hehe..

bye! nak sambung buat hantaran..!

8 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

hehehehe
xpelah same
sharing is caring

hidayah hiddensity said...

hehe..cantik hantaran ekin.pantas dah siap!!

~ NANA ~ said...

cahyok2! btw dua2 theme yg u pilih cantek :)

Cik Hazz said...

wahh, semangat DIY. go girl!! ;-)

LisaLisut said...

happynye cik dayah ni.bagus! good job.i diy juga tp adik i la yg DIY(kire x hire org n kuar duit la haha) ;p

hidayah hiddensity said...

nana : theme je chantek, hasilnyer taktau.erkk!
cik hazz : diy la..huhu boley ker ni?? payah jugak..
lisa : bestnyer.. dapat talian hayat..yang penting, free =) kan3x.. hee

Cik Zimie said...

woww i like your theme.sangat soft warna nya.groom side pon suka gak.hihi chayok2 diy sendiri je.jimat.:P

hidayah hiddensity said...

btull cik zimie.. mudah2an jadikk!!