My Anniversary tickers

Followers

Tuesday, August 16, 2011

Giant Paper Flower Wall

Salam Ramadan, dah setengah bulan berpuasa so far so good kan? sooo happy! *clap clap*

Dah sebulan menangguh2 plan yang satu ni. bukan ape, tak cukup kreatif nak buat.. tapi nak!! camner ni?? ada sesiapa nak gotong-royong tolong buat tak?? ape kate kita buat same2 Cik Hidayati Farhan dan Cik Nida, pastu recycle guna kat wedding korang plak okeh tak?? hikhik xp jenuh plak nak pikir kertas jenis ape nak buat la, gam ni lekat ke tak la..adeh.. jom la buat same2 weh.. bukan banyak pun.. macam gambar kat bawah ni jer... hehehe..





P/s : kita pakai kertas A3 dah la.. bleh kot ek?? ;) sape tau cara senang nak buat??bagi tips sket...


Credit to Cik Nana Farhana yang banyak bagi tips dan tunjuk ajar untuk buat flower ni, chaiyok!! hahaha

15 comments:

nida-razak said...

err..dayah..paper flower cam ni nida xbape pandai..klo paper flower untuk bunga telur tu nida advance la..hee..tp ana farhana pandai..nanti nida soh dia bg tips.. =)

hidayah hiddensity said...

tq nida..hehe.. nak google pun jumpa yang dalam vase punyer..kita nak lekat kat wall.agak2 jadi tak??

Hidayati Farhan said...

haha, sian awk dpt kwn tgn kayu cam kita yg awk ajk DIY. kite bg moral support kat awk dayah. go go. u can do it!!! heee :)

hidayah hiddensity said...

hahahaha! nana farhana banyak bagi tips untuk manfaat kita bersama..hehe

e k i n ♥ y u s r i said...

nak letak kat dinding mane nie dayah?

hidayah hiddensity said...

dinding....dinding photobooth kot! ekin dah buat kan aritu?

Cik Zimie said...

ouch flower paper?tak reti buat.nak nak!!nak jugak berguru.

dayah nak beguru dgn kamu!!hehe bestnye kalau pandai buat.cantik2 tgk kt gambar tu.

hidayah hiddensity said...

zimie: jgn belajar ngan kite wak..kite lg teruk..ni baru nak blajar ngn nana ni..jom2..tangan keras plak tu..

~ NANA ~ said...

gud luck dear! pasti boleh la...hehe

choclairissa @ intan said...

good luck! jangan lupe tempek hasilnya nanti tau :)

hidayah hiddensity said...

cik intan! tak yakin buat ker tak ni.. berat2..

BAIZURA NATASHA said...

hai dear..
im looking forward nk tgk hasilnya...how i wish i tgn berseni.. hehe

hidayah hiddensity said...

baizura, insyaallah kalau buat kita tunjuk =)

izaFiza said...

santeknyer.nak blajar jugak.heee.

hidayah hiddensity said...

yea friends! finaly fita tak buat..sebab susah!!!hehe