My Anniversary tickers

Followers

Tuesday, July 26, 2011

Kad Jemputan Kawen Tak Puas Hati *Part Two*

Hello dearie bloggers and friends,

Bila sebut pasal kad kawen je I dah nak meradang. seperti entry ni you all boleh refer or nak buat flashback. ikut kan I memang dah surrender awal2 tanak deal with dis vendor anymore, tapi cik tunang I boley sabar lagi.. so I left the card matter for him to handle. nak dijadikan cerita, cik tunang I tak sehat, so I have to take over perihal kad la dis time. we received email again to confirm the layout again and again and FYI, last weekend we all personally pegi kedai tu to explain every single thing.. ingat dah settle, tapi bila dia hantar layout suruh confirm tadi, I tengok astaghfirullahalazhim... punya banyak silap walaupun I dah betulkan during our visit few days back...! teruknyer!

Nak tau service this vendor macam mana? See..

  • remember pasal initial H&H yang dorang 'design' last month tu? sebabkan tak menepati taste I, so I created my own one, so you all tak payah susah2 buatkan. I bagi my own initial for you, just paste and print. and you know what she replied?
                              erkk..kak ni pakai font jenis ape ek nak buat??

         bukan I ke suppose tanya you, font ape nak pakai?!!! %%#$@$#%&^

  • masa I bayar deposit, they informed all the layout and hot stamping boleh buat ikut suka, BUT bila time datang buat kad, ubah layout and hot stamping kena caj add RM80.00!!  hidden charges kan?? takpe, I paid the extra charges.
  • I bagi peta lokasi dewan. the icon memang teruk giler, letak gambar kuda to represent zoo negara?? so I advise apa yang nak tukar, I bagitahu proper landmark and icon yang nak guna. you all nak tau what she answered?

she : kita ada logo untuk Shell and Giant je, yang lain takde..
me : google la
she : akak bagi kita la, email je.. kita takde icon lain..
me  : fine, I email you..

Below is the 1st draft sent to us, and the amendment done during our visit.

Double click for larger image
After I email the details, she forwarded me the "2nd draft" Nak tau ape dalam 2nd draft tu?? ape hasilnyer?? kita tunggu episod seterusnyer.. Panazzz!!

12 comments:

farah fadhil said...

wth ade plak suh customer google?
jwb je,better I design sendiri sume,xyah nak caj graphic works.

e k i n ♥ y u s r i said...

dayah tempah katne nie?
ishk2....teruk bebenor....

ekin wat kat jln brunei hr tue,so far oklah....
kejap je siap...

Miss Sunshine said...

ishk, teruknya servis ni... ade ke patut suruh customer yang google.. lebih baik customer je yang design kad kahwin tu trus kan... vendor mane tu? hancuss betul.

kaklong said...

sabar la na...hope ada hikmah disebaliknya tu...

design je sendiri lagi senang kot...kak long guest je..puas hati skit kan.

+ Misz Anna D + said...

Salam Sis,

Saya baru je jadi follower blog Sis, but saya harap Sis bersabar. Nak kahwin, ada-ada je cabaran. Berusaha!

Renee Meow said...

huh i bace pon panass jee... dear kat mane u anta ni ek?? mind to share? :D

Aeen said...

sye igt..kes kad kawen ni..sy la yg paling teruk..coz yg buat kad tu buat x ikot ape yg kite nak...bpe kali nak kene anta draft pun xtau lar..asek salah jer...rupenye..awak punye kes lagi dasyat....huhuhuh

~ NANA ~ said...

eh troknye! nk berniaga ke x ni? huhu

sabar k dear

LisaLisut said...

hmm psl hidden charges ke apa tu pn i br tau masa g buat kat kedai.rs terkilan gak..tp sbb budget mmg byk tu je so takleh la nk hot stamping bagai.sobsob....

i can feel ur anger.mmg sakit hati dgn org printing yg tatau buat keje.baik bg sesapa yg pandai design/kerja as designer je lah kalau tatau buat keje.geram lak aihh...duit kita kan..sbr jela babe.

kad i pn tak siap lg.cuak.

Cik Hazz said...

baik takyah berniaga macam tu!! giler teruk betul service diorang. sabar dear..
kalau i kat tempat tu mmg sah2 dah kena maki hamun nyer. pastu i reject diorang. tak berkat seyy dpt rezeki meniaga macam tu!

hidayah hiddensity said...

tq dear b2b and ex bride sekalian. u guys mmg supportive. I sabar je ngan dorang ni.. sabar... kedai ni di pertama kompleks.. banyak branch juga di shah alam, bangi & pudu..huhu.. jaga2..

Nak kaweng! said...

eh babe
kedai mana ni
nak tahu!!!!

email me azwawahab86@gmail.com
sbb i mcm terkena jgk