My Anniversary tickers

Followers

Thursday, July 28, 2011

Sequel Kad Jemputan Kawen Tak Puas Hati..

Ok sambung story semalam.. I received email from vendor kad kawen again..dah boley agak!! salah lagi....! staff dorang boley hantar draft yang tak update ape yang I dah highlight? memang tak boleh harap kan? I dah mula terpikir dorang ni dulu sekolah mana or ke dari background budak sekolah tak abis? I bukan nak look down people, jauh sekali.. tapi dorang ni dah macam pahat & penukul tau. I bagitau sekali,satu dia ubah.. mampus la nak tunggu kad siap camtu!!! 

You all nak tau tak macam mana nak explain lagi bagi dorang faham? dengan perasaan membara lalu I pun layangkan email dengan  berbekalkan secebis kesabaran dan kelembutan..

Please ammend all the mistake below

Lokasi majlis pengantin lelaki

1. pls remove perpustakaan negara, leave it blank
2. change proper icon for taman perumahan and all the houses. pls remove the 'padang' icon and replace with something more suitable.
3. remove icon for putra jelatek and setiawangsa, just put putra logo and station name. logo as per file attached.
4. put asrama felda only will do, pls remove semai bakti
5. pls update the icon as per request:
  • Sapura
  • Felda 
  • Putra
  • all the houses icon

Lokasi majlis pengantin perempuan

1. typo error! and icon not updated. pls check before u submit the draft to client. 
  • Pusat Bandar Taman Melawati *icon previously they put as Pusat Bnadar Taman Melawati
  • GlaxoSmithKline *icon previously they put as Smith Klane
  • Pernec *icon previously they put as Pernee
  • Dawama *icon previously they put as Dawana 

2. change proper icon for taman perumahan. pls remove the padang icon and replace with something more suitable. korang bleh tgk icon padang tu kat map previous entry.

3. Please change, by right from Hulu Klang, not Desa Melawati Gate

4. envelope design so far looks fine, size and placement of the initial in order.

5. front cover, ok. this is the best u can do, is it?

Kindly put more effort and double check before submit. Please do extra miles.

Regards.

Hafiz & Hidayah

Haaa ko! baru diorang faham.. setiap satu kesalahan kena explain.. kalau tak, dia betulkan satu je then email..! sampai ke tahap camtu sekali.. dasyat kan? dah btul icon a, boleh salah icon lain plak...padahal yang tu dah ok tak suruh tukar pun.. camner la dorang ni buat keje... haih..

11 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

mcm ekin,ekin bg map yg dah siap....
softcopy...
dorg perlu tiru exect cm2....
alhamdulillah ok....

siap attach icon skali....

Renee Meow said...

lagi buat silap??yarabi... kalau i da carik tempat lain da.. T_T sabar eh dear..

hidayah hiddensity said...

ekin : same la..tp tu map lama byk kena update..dah ajar pun tak reti.
renee : tak sempat nak blah tempat lain..tinggal sebulan :(

yati said...

eiii, u mmg pensabar la... klu sy, dh lama cri org lain. mcm suruh adik adik kecik wat keje.. sabar sabar.. semoga semuanya mudah...

zimie said...

huhu dear i baru baca kisah u.sabar byk4x tau.masuk ni siap bersequel lagi stori kad u.ntah ape2 la vendor tu.suh dia hire budak lain jela.menyusahkan org.keje nak cepat jadi lambat (i tibe2 nak hangin gak.grrr)

hidayah hiddensity said...

yati : tu la.. klu suh buat byk2 nanti, lagi byk salah. lg lambat print..teruk la.
zimie : i tak rasa i cerewet, tapi dorang ni buat keje tak btul. mudah2an semua cepat resolve.amin...

~ NANA ~ said...

ya Allah kesiannye kat u...siyes x pernah lg jumpa vendor kad kawen cmtu

Miss Sunshine said...

aduh.. cmner lah u boleh bersabar lagi dengan diorang... i baru dapat first draft yang banyak salah pun rasa nak marah je... Menyusahkan pelanggan je kalau cmtu.. Kalau murah takpe, ni siap ade hidden charge kan... I yang rasa nak marah sangat..

~ mizzAmy ~ said...

lor.. that day pasal font kan? ni pasal map pulak? sabar tau.

LisaLisut said...

thats what i do jugak dayah.explain satu2...i rs mereka ni ade yg tak faham term english pn ye jugak.so kene fhm.explain satu satu.lg sng..huhu.kad i dh siap.neves.dgrnye font color jd brown.pdhl nk hitam.papela labu.dh tak smpt dh ni.huhuhu

hidayah hiddensity said...

nana : i rasa i ni macam isolated case la.. tak penah jumpa kes camni kan??
miss sunshine : yup penipu.. i tempah bukan sket nak charge2, 1200 kepimg tau.. klu tempat lain dah free dah.
mizzamy : pasal map, font, layout, harga sumer problem!
lisa lisut :tahniah dah siap.. nasib ok babe, i pasrah je ni..