My Anniversary tickers

Followers

Saturday, May 7, 2011

Konsep Busana Resepsi

Ni I ada sket idea untuk konsep busana resepsi nanti.. I nak busana yang mengekalkan ciri2 ketimuran dan budaya melayu tapi dengan idea yang lebih segar dan sopan. I memang suka baju tradisional songket, tapi nak gabungkan dengan fabrik tulle (net) supaya nampak terserlah dengan konsep modern classic yang cuba diketengahkan.. lengan baju kebaya pula nak ada design ala bolero.. camner tu?? tengok saje hasilnyer nanti.. 

Modern classic seperti rekaan ni.. cantik giler! kalau la dapat budget secantik baju ni..

Pinterest



sleeve baju resepsi nak inspired by this wedding dress :p

Baju resepsi dah complete in progress! syukur.. cuma tinggal nak alter je, tu pun harus buat lagi sebulan sebelum tarikh majlis. dijangkakan akan berlaku perubahan size sebab puasa nanti.. hehe.. tengok2 bila minggu first raya badan sudah semangat, baru cantik pakai baju kebaya! ahahahaha! *sedapkan hati*. sangat excited nak tunggu baju siap fitting semua! tak sabar pula.. tema busana rekaan terjemahan hasil moden+tradisional. Alhamdulillah dapat seperti mana yang dibayangkan *double yeay* 

4 comments:

iedchan said...

wahh..cantekk..hehe..i ske..baju putih tu pun nice...u got taste dear...:))))

hidayah hiddensity said...

tq cik iedchan..masalah nyer camner nak combine baju 2 di atas ni jadi satu?? aiyak! harapannyer agar hasil jadi superb la..hehe.. semangat2 ;)

anaztasias nora aira said...

canteknyaaaaaaaaaaaaa. hehe. mesti cantik kamu pakai :)

hidayah hiddensity said...

hehe..gambar itu agak cantik sebab dia pakai bridal satin kot.. nampak solid. kita pakai lace + korset songket. payah plak nak cari kaler light blue macam gambar tu.. so yang dapatnyer biru kaler chatbox kita tu.. takpe la..tapi teteap excited.wehehehe..