My Anniversary tickers

Followers

Tuesday, May 17, 2011

Wedding day progress during Wesak day..hehe

Cuti2 ni la masa nak monitor progress, tengok wedding tickler lagi 4 bulan jer.. kalau ikut hari, countdown tinggal lagi 122 hari lagi sebelum majlis. ohho!


Majlis nikah
  1. baju nikah, veil, accessories (veil blum)
  2. make up
  3. mini pelamin, kusyen nikah (pending
  4. caterer (pending)
  5. hall (pending)
  6. hantaran (in progress)
  7. pengiring hantaran
  8. OP dan OV
Banyak benda tak boley confirm lagi ni.. here are the issues:
  • tak pasti location rumah or dewan nikah lebih sesuai, so far nak contact dewan nikah Masjid Wilayah asyik tak angkat tepon je.. hmmm..
  • majlis hari jumaat, waktu yang sesuai antara lepas asar atau malam? takut terkejar2 selepas friday prayer..
  • kalau time pun tak pasti, menu pun takleh nak decide gak.. kalau malam, menu makan berat, kalau pas asar kena sesuaikan dengan masa..

Resepsi
  1. baju sanding (alteration in progress)
  2. kasut, sampin, tanjak & bengkung 
  3. payung dan kipas (blum cari)
  4. pelamin dan set merenjis (done)
  5. make up
  6. OP & OV
  • so far so good

Bertandang
  1. baju sanding
  2. kasut dan accessories pakaian 
  3. payung dan kipas
  4. pelamin dan set merenjis
  5. make up 
  6. OP & OV
  • everything looks on the track ( all complete! )
* so hari ini kalau tailor available mau tengok progress baju la pula..hehe

7 comments:

Cik Deby said...

ada pros and cons kot jumaat petang or jumaat malam?

mcm uncle deby nikah aritu, majlis abis sgt lambat, almost tgh mlm. sbb start lambat, org pon confuse lps maghrib or lepas isyak. mase nak nikah tu pon ade dh org menguap. hihi

hidayah hiddensity said...

yala.. pk benda same jugak.. petang better kot :)

zimie said...

dear.masa kawan i tunang haritu, dia buat pagi.rasanya dalam 11pagi.pastu ada makan2.so after that boleh la lelaki pi sembanhyang jumaat.ok je tengok majlis beliau.hehe

buat kat dewan if rumah takde space.

kitorang menu mesti nak beriani gam johor.ekeke tekak johor betul ni.

zimie said...

ops sori.typo.hehe.

.masa kawan i kahwin haritu.

hidayah hiddensity said...

pagi? bagus jugak! ada masa banyak tak amik gambar click2!..heheh

Alia.A said...

hye! i think after jumaat's pray okey je. since i pn plan nikah after jumaat's pray from 3.30 - 4.30 should be okey. menu mkn ptg x berat sgt, mcm hi tea je. hee. then after mghrib u dh boleh final check & touch up sikit2 utk event esoknye. :)

boleh amek gmbr outdoor after nikah byk! hehehe. if after mghrib, bak kate my OP "indoor je lah jwbnye".

hidayah hiddensity said...

yea2!! tu la nak elak buat malam. takut letih and nak buat outdoor!! hehehe.. tq dear! u guys really help.